ការញ៉ាំអាហារសជាតិហឹរ អាចមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាពប្រសិនបើការប្រើប្រាស់គ្រឿងហឹរ និងគ្រឿងផ្សំរសជាតិដទៃទៀតក្នុងបរិមាណមួយសមស្រប។
អាហារហឹរជាទូទៅមានសារធាតុ Capsaicin ដែលជាសារធាតុធម្មជាតិម៉្យាងត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងម្ទេស ហើយវាមានគុណប្រយោជន៍ល្អដល់សុខភាព។
ខាងក្រោមនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍របស់អាហារហឹរ និងរបៀបនៃការប្រើប្រាស់គ្រឿងផ្សំហឹរបែបណាទើបមានគុណសម្បត្តិដល់សុខភាព៖
អត្ថប្រយោជន៍នៃអាហារហឹរចំពោះសុខភាព
១. ជួយកាត់បន្ថយការឡើងទម្ងន់
សារធាតុ Capsaicin ជួយបង្កើនអត្រាដុតកាឡូរី និងលើកស្ទួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារដោយវាជួយកាត់បន្ថយការឃ្លាន និងបង្កើនកម្រិតថាមពលធ្វើឱ្យយើងឆ្អែតបានយូរ។
២. កាត់បន្ថយជំងឺបេះដូង
ការញ៉ាំអាហារហឹរអាចកាត់បន្ថយប្រភេទកូឡេស្តេរ៉ុលមិនល្អ និងជួយសម្រួលសសៃឈាម។
៣. ជួយដល់ប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
ម្ទេស និងរបបអាហារដែលមានរសជាតិហឹរ មានសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីន C ដែលជួយការពារសុខភាពពីមេរោគ និងជំងឺផ្សេងៗ។
៤. ប្រឆាំងជំងឺមហារីក
សារធាតុ Capsaicin ត្រូវបានគេរកឃើញថាជាសារធាតុដែលជួយទប់ស្កាត់កោសិកាមហារីកមិនឱ្យលូតលាស់ប៉ះពាល់ដល់កោសិកាធម្មតាផ្សេងៗនោះទេ។
វិធីសាស្ត្រញ៉ាំអាហារហឹរប្រកបដោយសុខភាពល្អ
១. គ្រប់គ្រងបរិមាណ
ការចាប់ផ្ដើមដំបូងដោយញ៉ាំហឹរតិចតួចជាគន្លឹះដើម្បីឲ្យរាងកាយស៊ាំ និងសម្របតាមរបបអាហារ ដែលមានរសជាតិហឹរ។ សូមកុំបរិភោគអាហារហឹរច្រើនពេកនៅពេលដែលអ្នកចេះញ៉ាំលើកដំបូង។
២. បរិភោគអាហារហឹរមកពីគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិ
បើសិនជាអ្នកជ្រើសរើសបរិភោគអាហារប្រភេទហឹរសូមជ្រើសរើសប្រភេទអាហារហឹរដែលប្រើប្រាស់ម្ទេសធម្មជាតិ ជំនួសឱ្យម្ហូបដែលផ្សំគ្រឿងមកពីផលិតផលប្រើសារធាតុគីមី។
៣. បរិភោគអាហារហឹរ ជាមួយប្រភេទអាហារដែលមានសារធាតុប្រូតេអ៊ីន
ចូរបរិភោគអាហារហឹរជាមួយប្រភេទអាហារផ្សេងៗដូចជាបន្លែ និងប្រភេទអាហារដែលសម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន ដើម្បីធានាថា អាហាររបស់អ្នកមានតុល្យភាព។
៤. កុំបរិភោគអាហារហឹរនៅពេលពោះទទេ
សូមជៀសវាងឱ្យបាននូវការញាំអាហារហឹរ ពេលដែលអ្នកមិនទាន់ទទួលទានអ្វីសោះព្រោះវាអាចបណ្តាលឲ្យអ្នកមានជំងឺក្រពះ ឬអាចឈានដល់ការរលាកក្រពះបាន ។
ចូរចងចាំថា ការទទួលទានអាហារហឹរ អាចផ្ដល់ប្រយោជន៍ដល់សុខភាពលុះត្រាណាតែអ្នកបរិភោគប្រភេទគ្រឿងហឹរធម្មជាតិ ក្នុងបរិមាណគ្រឿងផ្សំដ៏ត្រឹមត្រូវដើម្បីឱ្យការទទួលទានមានសុវត្ថិភាព និងទទួលបានគុណប្រយោជន៍ដល់រាងកាយ៕