ផ្លែប៊ឺរមិនត្រឹមតែជួយសម្រកគីឡូប៉ុណ្ណោះទេថែមទាំងមានគុណប្រយោជន៍ជួយថែរក្សាផ្ទៃមុខឱ្យនៅក្មេងជាងវ័យទៀតថែមទៀតផង។
ដោយសារតែផ្លែប៊ឺរមានតម្លៃថោកសមរម្យនិងងាយរកទិញស្ទើរតែគ្រប់រដូវកាល វាអាចជាគ្រឿងផ្សំធម្មជាតិក្នុងការថែរក្សាសម្រស់ជាប្រចាំ។
ការធ្វើម៉ាសមុខពីផ្លែប៊ឺរមានគុណសម្បត្តិជាច្រើនសម្រាប់ស្បែកដោយសារតែផ្លែប៊ឺរមានផ្ទុកសារធាតុ និងវីតាមីនជាច្រើន (ដូចជាវីតាមីន E,C, និងសារធាតុប្រឆាំង ការខូចខាតនៃស្បែក)ដែលអាចជួយឱ្យស្បែកទន់រលោង និងមានសំណើម។
ថ្វីត្បិតតែមានរូបមន្តខុសៗគ្នាក្នុងការប្រើប្រាស់ផ្លែប៊័រធ្វើជាម៉ាសបិទមុខSR News សូមលើកយកវិធីសាស្ត្រងាយបំផុតក្នុងការធ្វើម៉ាសបិតមុខតាមបែបធម្មជាតិមកបង្ហាញដូចខាងក្រោម៖
១. គ្រឿងផ្សំ
• ផ្លែប៊ឺរ (១/២ ផ្លែ)
• ទឹកឃ្មុំ (១ ស្លាបព្រាបាយ)
• ទឹកក្រូចឆ្មារ (ប្រហែល ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ)
២. របៀបធ្វើ
• បកសម្បកផ្លែប៊ឺរចេញ ហើយកិនផ្លែប៊ឺរឱ្យម៉ត (អាចប្រើស្លាបព្រាសង្កត់ក៏បាន)
• បន្ថែម ទឹកឃ្មុំ និងទឹកក្រូចឆ្មារចូលទៅក្នុងផ្លែប៊ឺរដែលកិនរួចរួចកូរឱ្យចូលគ្នាក្លាយជាល្បាយម៉ាសរួចជាការស្រេច
៣. វិធីប្រើ
• លាងសម្អាតផ្ទៃមុខឱ្យបានស្អាត រួចយកល្បាយម៉ាសដែលលាយរួចមកលាបលើមុខ ក និងផ្នែកនៃស្បែកដែលអ្នកចង់ឱ្យមានសំណើម
• ទុកវានៅលើស្បែករយៈពេល ១៥ ទៅ ២០ នាទី។
• លាងមុខចេញដោយប្រើទឹកក្តៅឧណ្ហៗរួចជាការស្រេច។
ការប្រើប្រាស់ម៉ាសនេះជាប្រចាំ ដោយប្រើ ២ ឬ៣ ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ អាចជួយឱ្យស្បែកកាន់តែស្រស់ថ្លា និងមានសំណើមបែបធម្មជាតិ៕