សៀមរាបៈ អ្នកស្រី អ៊ុន សុផារី គឺជាសហគ្រិនស្ត្រីមួយរូប ដែលបានខិតខំសិក្សាស្រាវជ្រាវដោយខ្លួនឯងរហូតអាចបំប្លែងរុក្ខជាតិទៅជាផលិតផលជាច្រើនប្រភេទ ដូចជា ប្រេងរឹត តែស្លឹកគ្រៃ ប្រេងស្លឹកគ្រៃ និងស្រាជីនរុក្ខជាតិជាដើម។
អ្នកស្រីបានឱ្យដឹងថា តែស្លឹកគ្រៃផលិតឡើងពីស្លឹកគ្រៃ ខ្ញី រមៀត ផ្កា ដែលមាន៣ រសជាតិ ដោយប្រភេទទីមួយ សម្រាប់ជួយប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ និងប្រភេទទី២ សម្រាប់ជួយដល់សរសៃប្រសាទ (ជំនួយដំណេក) និងទី៣ លាយផ្កាឡាវេនឌ័រពីបារាំង សម្រាប់ជួយដល់សរសៃឈាម។
ក្រៅពីតែស្លឹកគ្រៃ ក៏មានផលិតផលប្រេងលាបរឹតប្រេងម៉ាស្សា និងថ្នាំបាញ់មូស ហើយអ្នកស្រីក៏កំពុងតែផលិតប្រេងកូឡាស្លឹកគ្រៃ សម្រាប់លាបកុំឱ្យមូសខាំ និងសត្វទិចផងដែរ។
ជាមួយគ្នានេះ ផលិតផលថ្មីគឺស្រាជីន ក៏កំពុងដាក់លក់នៅលើទីផ្សារដែរ ដែល១ដបមានចំណុះកន្លះលីត្រ ផលិតឡើងពីម្រះព្រៅ រមៀត ខ្ញី ខ្ញីព្រៃ ក្រវាញ ម្រេចជាដើម និងគ្រឿងផ្សំតិចតួច ដែលការផលិតស្រដៀងទៅនឹងការបិតស្រាអង្ករ ដោយត្រូវត្រាំគ្រឿងផ្សំចំនួន២ សប្ដាហ៍ និងបិតទៅតាមមុខនីមួយៗ ទើបលាយចូលគ្នា និងបិតម្ដងទៀត។
មានដីចម្ការក្បែរជើងភ្នំគូលែន អ្នកស្រី សុផារីបញ្ជាក់ថា ដំណាំនៅក្នុងចម្ការរបស់អ្នកស្រី សុទ្ធសឹងជាដំណាំមិនប្រើសារធាតុជាតិគីមី ដូចជា ដើមស្លឹកគ្រៃ រមៀត ខ្ញីក្រូច និងម្រះព្រៅជាដើម។ មិនតែប៉ុណ្ណោះទាក់ទងនឹងដំណើរការផលិត រាប់ចាប់តាំងពីការដាំដុះ ប្រមូលផល ហាន់ រហូតដល់បិតជាផលិតផល គឺសិប្បកម្មអ្នកស្រី ធ្វើដោយដៃទាំងអស់ និងមានអាជ្ញាប័ណ្ណពាណិជ្ជកម្មត្រឹមត្រូវ។
លើសពីនេះ សហគ្រិនស្ដ្រីរូបនេះ មិនត្រឹមតែជាអ្នកបង្កើតរបរអាជីវកម្មប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែអ្នកស្រី ក៏ជាអ្នករកទីផ្សារ និងលក់ផលិតផលដោយខ្លួនឯងផងដែរ។
ប្រេងស្លឹកគ្រៃសម្រាប់លាបរឹតមានតម្លៃ ១ លីត្រជាង ១០០ ដុល្លារ គឺមានការពេញនិយមណាស់ ជាពិសេសអតិថិជនវ័យចំណាស់ សម្រាប់បំបាត់អាការឈឺដៃឈឺជើង។ ចំពោះស្រាជីន អ្នកស្រីបោះដុំនៅក្រុងសៀមរាប និងរាជធានីភ្នំពេញដូចជា ម៉ាត ហាងស្រា និងផ្សារទំនើបអ៊ីអន។ ដូចគ្នាដែរ ផលិតផលតែវិញ ក៏ត្រូវបានអ្នកស្រីបោះដុំទៅតាមហាង ដែលពួកគេនឹងលក់រាយបន្ដសម្រាប់អ្នកនិយមផលិតផលក្នុងស្រុក។
អ្នកស្រីឱ្យដឹងថា ស្រាជីន ១ ដបកន្លះលីត្រ មានតម្លៃលក់រាយ ២២,៥០ ដុល្លារ ចំណែកតែ ៣ប្រភេទមានតម្លៃ ២ ម៉ឺនរៀល ដោយ ១កញ្ចប់មានទម្ងន់ ៥០ ក្រាម។ ទន្ទឹមនឹងនេះ អ្នកស្រី ក៏មានគម្រោងស្វាគមន៍ភ្ញៀវមកទស្សនាកសិដ្ឋានរបស់អ្នកស្រី ក៏ដូចជាសម្រាប់ដំណើរទេសចរណ៍ភ្លក្សភេសជ្ជៈ និងការស្នាក់នៅកសិដ្ឋាន រួមជាមួយនឹងសកម្មភាពដើរលេងនៅភ្នំគូលែនផងដែរ៕