សេដ្ឋកិច្ច

លោក​ វួច ធុច កែច្នៃស្វាយទុំជាស្រាស្វាយ កំពុងទទួលបានការចាប់អារម្មណ៍

July 4, 2024
សួស យ៉ាមី
Heading
Option 1

ប៉ៃលិនៈ ដោយមើលឃើញពីការបោះចោលផ្លែស្វាយជាច្រើនស្ទើររាល់ឆ្នាំ ព្រោះលក់​មិនចេញ សិប្បករ វួច ធុច បានសម្រេចចិត្តចាប់ផ្តើមផលិតស្រាស្វាយកែវរមៀត ដើម្បីជួយសម្រួលដល់កសិករ ក្នុងការទិញផលិតផលផ្លែស្វាយក្នុងស្រុក។ ​ចាប់​ផ្ដើមធ្វើស្រាស្វាយតាំង​ពី​ចុង​ខែមីនា​ និងត្រូវ​អប់ទុក​រយៈពេល​យ៉ាង​តិច៤ ទៅ ៥ ខែ​ លោក ធុច នឹង​បញ្ចេញ​​លក់ស្រាស្វាយលើ​ទីផ្សារ​នា​ខែ​តុលាខាងមុខ។ 

​ដោយមានដើមទុនតិចតួច និងជាជំហ៊ានដំបូង សិប្បករអាយុ៣៩ឆ្នាំរូបនេះ បានផលិតស្រាស្វាយ​ប្រមាណ ២ ពាន់​ដបប៉ុណ្ណោះ ដោយ​​ប្រើស្វាយ​កែវរមៀត​ប្រហែល ២ តោន​។ ស្រាស្វាយកែវរមៀតនេះ នឹងត្រូវវេចខ្ចប់​ជាប្រភេទ​ដប​ស្រាក្រហម និង​ច្រកប្រអប់​ប្រកប​ដោយ​ភាព​ប្រណិតដែលមាន​​តម្លៃ​លក់​រាយ​ ១០ ដុល្លារ។ 

ចំពោះរបៀបនៃការធ្វើស្រាស្វាយ សិប្បកររូបនេះ បានដកស្រង់បច្ចេកទេសចេញពីបទពិសោធន៍ផ្ទាល់ខ្លួន ដែលលោកធ្លាប់បាន​ផលិត​ស្រា​ផ្លែឈើ​ (ស្រាមៀនប៉ៃលិន) ដំបូង​ក្នុង​ឆ្នាំ​២០០៨ ដែល​ទទួល​បាន​ការ​បណ្ដុះ​បណ្ដាល​ពី​​អ្នក​ជំនាញ​ជនជាតិ​ស្កុ​ត​ឡេ​ន ​​អំពី​បច្ចេកទេស​ផលិត​ស្រា​ទំពាំង​បាយជូរ​។​

លោក វួច ធុច បានទទួលជោគជ័យក្នុង​ផលិត​ស្រា​មៀន​ប៉ៃលិន​ និងបាន​ចុះ​បញ្ជី​ពាណិជ្ជកម្ម​ជា​សិប្បកម្ម SKH ក្នុង​ការ​ផលិត​ស្រាមៀន​នេះផងដែរ។

លោក ធុច បាន​បន្ដថា​៖ «សុំ​ឱ្យប្រជាជន​ខ្មែរ​យើង​គ្រប់​រូប ​គួរ​តែ​ងាក​មក​ប្រើ​ប្រាស់​ផលិតផល​ខ្មែរ ​ពីព្រោះ​ប្រសិនបើ​សិប្បករ​យើង​ផលិត​ផលិតផល​អ្វីមួយ ​​ទទួល​បាន​ការ​គាំទ្រ យើង​ចេះតែ​បន្ដ​អភិវឌ្ឍ​ទៅមុខ ការ​កែច្នៃនេះ​ ទាម​ទារ​​ទាំង​ការ​ចំណាយ​ថវិកា និង​កម្លាំង​ចិត្ដផងដែរ​»៕

អត្ថបទពេញនិយម

តស់! មកដឹងពីវីតាមីនល្អៗជួយដល់សុខភាពភ្នែក

គន្លឹះខ្លះៗជួយឱ្យអ្នកត្រៀមខ្លួនបានល្អ ពេលទៅមើលសមរាត្រីនៅអង្គរវត្ត

កុំភាន់ច្រឡំ! អ្នកប្រើសូឡា មិនតភ្ជាប់ជាមួយអគ្គីសនីរដ្ឋ មិនចាំបាច់ធ្វើស្វ័យប្រកាស

ពិធីសុំទឹកភ្លៀង «ហែអ្នកតាព្រីងក្អែក» ធ្វើឡើងដើម្បីសុំទឹកភ្លៀង និងសេចក្តីសុខ

«ព្រះរាជបណ្ណាល័យហ្លួងម៉ែ» ឃ្លាំងចំណេះដឹង និងរក្សាទុកឯកសារប្រវត្តិសាស្ត្រដ៏មានតម្លៃ