ភ្នំពេញ: ធ្លាប់តែឃើញនំបញ្ចុកផលិតចេញពីម្សៅអង្ករដែលមានពណ៌ស តែនេះជានំបញ្ចុកផលិត ចេញពីដំឡូងជ្វាពណ៌ស្វាយ ដែលកំពុងទទួលបានការគ្រាំទ្រខ្លាំងពីអតិថិជនដោយសារតែពណ៌ស្អាតប្លែកនិងឱជារសឆ្ងាញ់មួយបែប។
នំបញ្ចុក គឺជាអាហារមួយប្រភេទ ដែលមានការពេញនិយមពីគ្រប់ស្រទាប់វណ្ណ:មិនការបរិភោគប្រចាំថ្ងៃ ឬជាអាហារទទួលភ្ញៀវក្នុងកម្មវិធីជួបជុំ និងបុណ្យផ្សេងៗ។
អាហារនេះមានឈ្មោះដើមថា «នំបុកប៉ែន» និងត្រូវបានកត់ត្រាក្នុងសតវត្សរ៍ទី១៣ ឆ្នាំ ១២៧០។ នំបញ្ចុកត្រូវបានចម្អិនដោយយកម្សៅទៅស្ងោរ រួចហើយស្រង់យកទៅបុកលាយទឹកមុននឹងទៅចាក់ក្នុងប៉ែនដែលត្រូវបានសង្កត់ឱ្យចេញជាសរសៃៗរោយទម្លាក់ទៅក្នុងទឹកក្ដៅពុះហើយស្រង់ដាក់ក្នុងកញ្ជ្រែងដោយរៀបជាចង្វាយៗ។
រីឯនំបញ្ចុកដំឡូងជ្វាពណ៌ស្វាយមានដំណាក់កាលផលិតមិនសូវខុសគ្នាពីរូបមន្តពីបរមបុរាណនោះទេដោយគ្រាន់តែបន្ថែមគ្រឿងផ្សំ ភាពច្នៃប្រឌិត និងជំនួយពីម៉ាស៊ីនទៅតាមសម័យកាល។
អ្នកស្រី វីវី ដូ បានរៀបរាប់ថា៖ «ដំណាក់កាលផលិតដំបូង យើងត្រូវយកដំឡូងជ្វាមកចិតសម្បក ចេញ និងលាងទឹកឲ្យស្អាតទើបចិតវាជាចំណិតៗ រួចយកទៅចំហុយឲ្យបានឆ្អិនល្អ ហើយច្របាច់ ឲ្យចូលគ្នាទើបដាក់ម្សៅអង្ករចូលទៅតាមបរិមាណដែលសមល្មមរួចច្របាច់បញ្ចូលគ្នាម្ដងទៀត ដោយដៃ រួចដាក់ទៅក្នុងម៉ាស៊ីនដើម្បីសង្កត់ចេញជាសសៃនំបញ្ចុក»។
សិប្បកម្មនេះបានផ្ដួចផ្ដើមបង្កើតការផលិតនំបញ្ចុកដំឡូងជ្វាពណ៌ស្វាយនៅក្នុងឆ្នាំ២០២២ដោយឈរលើគោលការណ៍សុខភាព និងអនាម័យ។
អាជីវករលក់នំបញ្ចុករូបនេះបានប្រាប់ SRNews ថា៖ «បានជានាងខ្ញុំបង្កើតនំបញ្ចុកដំឡូងជ្វាពណ៌ ស្វាយនេះឡើង ព្រោះចង់ឲ្យអតិថិជនរបស់នាងខ្ញុំមានសុខភាពល្អញ៉ាំអាហារដែលមានអនាម័យ ល្អ និងធ្វើមកពីធម្មជាតិពិតៗ ១០០%ណាមួយវាប្លែកទៀតផង ដែលយើងអាចច្នៃនំបញ្ចុកចេញពីដំឡូងជ្វា»។
ការធ្វើនំបញ្ចុកដំឡូងជ្វាពណ៌ស្វាយ ពិបាកត្រង់ការចំណាយពេលវេលាយូរនិងកម្លាំងមនុស្សច្រើនក្នុងការចិតសម្បកដំឡូង កាត់ផ្នែកមិនល្អចេញ និងលាងទឹកសម្អាតឱ្យដិតដល់ដើម្បីធានាបាននូវគុណភាព និងរសជាតិ។
អ្នកស្រី វីវី ដូ បាននិយាយថា៖ «ដោយសារតែសិប្បកម្មយើងខ្ញុំគិតពីបញ្ហាសុខភាពនិងអនាម័យជាចំបងនោះ ទើបធ្វើឲ្យអតិថិជនដែលទិញយកទៅទទួលទានរួចហើយ ពួកគាត់មានការគាំទ្រខ្លាំង»។
នំបញ្ចុកដំឡូងជ្វាពណ៌ស្វាយនេះមានលក់ក្នុងតម្លៃ១គីឡូក្រាម ២៤០០០រៀល។
ស្ត្រីវ័យ៤៣រូបនេះបានបញ្ជាក់ថា៖ «ដំឡូងជ្វាពណ៌ស្វាយយើងបានប្រមូលទិញពីបងប្អូន ប្រជាកសិករអ្នកដាំយកមកលក់នៅភ្នំពេញ និងបណ្ដាលខេត្តចំពោះតម្លៃវិញគឺប្រែប្រួល ទៅតាមរដូវការនៃការដាំដុះ និងតាមទីផ្សារជាក់ស្តែង»។
សម្រាប់នំបញ្ចុកដំឡូងជ្វាពណ៌ស្វាយមានលក់តែនៅក្នុងហាង An Tian Taiwan Healthy Dessert ដែលស្ថិតនៅផ្លូវ ១៥៥ ផ្សាម្ដុំទួលទំពូង។ អតិថិជនក៏អាចទិញតាមប្រព័ន្ធអនឡាញជាមួយការដឹកជញ្ជូនទៅដល់គេហដ្ឋានទាំងក្នុងរាជធានីភ្នំពេញ ឬផ្ញើទៅតាមខេត្ត។
នៅពេលអនាគត អ្នកស្រី វីវី ដូ និយាយថា៖ «នាងខ្ញុំក៏មានគម្រោងចង់ផលិតមុខម្ហូបថ្មីៗជាច្រើនក៏ដូចជានំ និងបង្អែមសុខភាព សម្រាប់អតិថជនជាទីស្រឡាញ់របស់ហាងផងដែរ»។
សម្រាប់ព័ត៌មានបន្ថែមសូមទំនាក់ទំនងគេហទំព័រហ្វេសប៊ុក ភូមិយើង https://feji.us/hl6odh ឬលេខទូរសព្ទ៖០៦១ ៨០៦ ៨៨៨៕