ដោយមើលឃើញពីគុណប្រយោជន៍នៃគ្រាប់ស្វាយចន្ទីចំពោះសុខភាពគួបផ្សំនឹងសក្ដានុពលសម្បូរបែបនៃវត្ថុធាតុដើមនេះ ស្ថាបនិកពីររូបបានសហការគ្នាធ្វើប៊័រចន្ទី ដោយផ្ដោតលើការរក្សានូវក្លិនឈ្ងុយរសជាតិដើមផ្អែមបែបធម្មជាតិ និងសុវត្ថិភាពពីការការប្រើសារធាតិគីមីទុកឱ្យបានយូរ។
អ្នកស្រី សាយ ឆេងហោ ជាសហស្ថាបនិកប៊័រចន្ទីបានប្រាប់សារព័ត៌មានSRNews ឱ្យដឹងថា៖ «សិប្បកម្ម Aiden’s Cashews ជាសិប្បកម្មកែច្នៃគ្រាប់ស្វាយចន្ទីទៅជា ប៊័រចន្ទីដំបូងគេនៅកម្ពុជា»។
ស្ថាបនិកសិប្បកម្មប៊័រទាំងពីររូបមានគ្រួសារមកពីអឺរ៉ុបនិងបានសហការគ្នាស្រាវជ្រាវពីអត្ថប្រយោជន៍នៃ គ្រាប់ស្វាយចន្ទី។
អ្នកស្រីបានឱ្យដឹងទៀតថា៖ «ពួកយើងបានកែច្នៃគ្រាប់ចន្ទីឱ្យទៅជាប៊័រចន្ទីដែលមានក្លិនឈ្ងុយ រសជាតិផ្អែមបែបធម្មជាតិរសជាតិដើមដូចទៅនឹងប័រសណ្តែកដីដែរ។ ហើយយើងមិនដាក់បញ្ចូលសារធាតុគីមីរក្សាទុកនោះឡើយ ដោយគិតពីសុខភាពសុវត្ថភាពភាពជាចម្បង»។
គ្រាប់ស្វាយចន្ទី គឺជាធញ្ញជាតិដែលផ្ទុកប្រភពពពួកខ្លាញ់ល្អចំពោះសុខភាព។ ក្រៅពីនេះ វាក៏សម្បូរទៅដោយសារធាតុរ៉ែដូចជា ទង់ដែង ម៉ាញេស្យូមប៉ូតាស្យូម ដែក និងស័ង្កសីជាដើម។
លើសពីការប្រមូលផលយកគ្រាប់ស្វាយចន្ទីទៅលក់ក្រុមគ្រួសារទាំងពីរបានសាកល្បងកែច្នៃគ្រាប់ចន្ទីជាប៊័រ ដែលជាអាហារដ៏ពេញនៅអឺរ៉ុបដោយសារភាពងាយស្រួលគ្រាន់តែលាបលើនំប៉័ងសម្រាប់អាហារពេលព្រឹកបែបងាយៗលឿនៗ។
អ្នកស្រី ឆេងហោ បានបន្តថា៖ «ដំបូងឡើយពួកខ្ញុំគ្រាន់តែជាអ្នកលក់គ្រាប់ស្វាយចន្ទីធម្មតាៗទេ ហើយណាមួយចន្ទីមានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់សុខភាព ក៏នឹកឃើញថាផលិតផលប៊័រចន្ទីនេះ»។
ស្ថាបនិកវ័យ ២៨ឆ្នាំនេះបានលើកឡើងទៀតថា៖«នៅលើទីផ្សារច្រើនតែគ្រាប់ស្វាយចន្ទី អ៊ីចឹងពួកយើងក៏មានគំនិតចង់កែច្នៃគ្រាប់ចន្ទីឱ្យទៅជាប៊័រចន្ទីស្រដៀងទៅនឹងប៊័រសណ្តែកដីដែរ ដែលពួកយើងធ្លាប់បានដឹងពីមុនរួចមកហើយដែរ»។
ក្នុងដំណើរការសាកល្បងផលិតជាលើកដំបូងអ្នកស្រីគ្រាន់តែយកគ្រាប់ស្វាយចន្ទីទៅក្រឡុកក្នុងម៉ាស៊ីន តែមិនទទួលបានផលល្អនៅឡើយ។ ក្រោយពីទទួលបានយោបល់ច្រើនពីគ្រួសារជាជនជាតិអឺរ៉ុបផ្ទាល់ស្ថាបនិករូបនេះបានទៅសិក្សាស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀតពីដំណើរការធ្វើប៊័រចន្ទីរហូតដល់សម្រេចបានផលិតផលជោគជ័យ។
ប៊័រចន្ទីត្រូវបានសម្រិតសម្រាំងនូវគ្រឿងផ្សំល្អៗរួមមាន៖ គ្រាប់ស្វាយចន្ទីសរីរាង្គ វ៉ាន់នីឡា ប្រេងដូង និងអំបិលក្រហម ទើបធ្វើឱ្យប៊័រនេះមានភាពល្មួតនិងមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់។សារធាតុរក្សាទុកបានយូរមិនត្រូវបានដាក់បញ្ចូលក្នុងប៊័រនោះទេ។
អ្នកស្រី ឆេងហោ បានរៀបរាប់ពីការប្រើប្រាស់ប៊័រចន្ទីជាអាហារយ៉ាងដូច្នេះថា៖«ប៊័រចន្ទី Cashew butter របស់យើងណា ញ៉ាំសុទ្ធក៏បានញ៉ាំជាមួយនំបុ័ងគ្រប់ប្រភេទ ការ៉េមតាមតម្រូវការក្រឡុកជាមួយផ្លែឈើធ្វើជាទឹកក្រឡុក smoothie ក៏បានជំនួយសុខភាពច្រើនផ្នែកនិងឆ្អឹងរឹងមាំផងដែរ ញ៉ាំបានទាំងក្មេង និងមនុស្សចាស់»។
ប៊័រចន្ទី មានតម្លៃ ៦ដុល្លារ ក្នុងមួយក្រឡ១៨០ក្រាម។ អ្នកស្រីក៏ទទួលកម្ម៉ង់គិតជាថង់មានទម្ងន់ ៥ គីឡូក្រាមសម្រាប់ដាក់តាមសណ្ឋាគារនិងភោជនីយដា្ឋនផងដែរ។
សន្ទុះនៃការគាំទ្រមានការកើនឡើងច្រើនជាលំដាប់ ក្រោយពីការចុះបញ្ជីពាណិជ្ជកម្ម នៅថ្ងៃទី ១១ខែតុលា ឆ្នាំ២០២៣។
ដោយមានការដាក់ឱ្យភ្លក្សរសជាតិផ្ទាល់នៅតាមទីតាំងលក់ភ្ញៀវជាច្រើនបានសរសើរថា ប៊័រចន្ទីឆ្ងាញ់ប្លែក ហើយអ្វីដែលសំខាន់ គឺមានក្លិនឈ្ងុយខ្លាំងរសជាតិដើមផ្អែមបែបធម្មជាតិ។
បច្ចុប្បន្នប៊័រចន្ទីមានចែកចាយនៅភ្នំពេញតាមរយ: Khmer Organic Shop និងនៅខេត្តសៀមរាបផ្ទាល់ដោយមានដាក់លក់នៅស្ទើរតែគ្រប់ម៉ាត និងតាមតូបលក់ផលិតផលខ្មែរផងដែរ។
នាថ្ងៃអនាគតសិប្បកម្ម Aiden’s Cashews គ្រោងនឹងកែច្នៃផលិតផលបន្ថែមពីប៊័រដូចជានំស្នូលប៊័រចន្ទី នំកញ្ចប់តូចៗច្នៃពីប៊័រចន្ទី ឬគ្រាប់ចន្ទីដែលមនុស្សគ្រប់វ័យអាចទទួលទានបាន។
បន្ទាប់ពីពង្រឹងទីផ្សារក្នុងស្រុកប៊័រចន្ទី Aiden’s Cashews ក៏រំពឹងថានឹងអាចមានវត្តមាននាំចេញទៅលក់នៅបរទេសផងដែរ។
ព័ត៌មានបន្ថែមសូមទំនាក់ទំនងទៅទំព័រហ្វេសប៊ុក Aiden’s Cashews ឬលេខទូរស័ព្ទ ០៧៧៦៥៧៣៣១៕