ចំណេះដឹង

អត្ថប្រយោជន៍សុខភាពនៃការទទួលទានពងក្រួចកូន

October 22, 2024
August Stella
Heading
Option 1

ពងក្រួចកូនដែលជា​អាហារ​ដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសា​នៅ​តំបន់​ផ្សេងៗ​នៃ​អាស៊ីអាគ្នេយ៍ វា​មិនត្រឹមតែ​ជា​បទពិសោធន៍​ចំណី​ប្លែក​​​តែមួយគត់​ប៉ុណ្ណោះ​ទេប៉ុន្តែបងក្រួច​កូន ត្រូវបាន​អ្នកជំនាញម្ហូបអាហារ​សរសើរ​ពី​រសជាតិ​​ដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសារបស់វាក៏ដូចជាគុណប្រយោជន៍ផ្នែក​អាហារូបត្ថម្ភ និង​សុខភាព​ផង​ដែរ។

ផ្ដល់​​ថាមពល​សម្បូរ​សារធាតុចិញ្ចឹម​

​យោងតាម​​វេជ្ជបណ្ឌិត Jane Smith អ្នកឯកទេស​អាហារូបត្ថម្ភ​នៅ​វិទ្យាស្ថាន​សុខភាព និង​សុខុមាលភាព ត្រូវបាន​ដកស្រង់សម្ដី​ក្នុង​វិបសាយ www.healthline.com ថា៖ «​ស៊ុត​ក្រួច​គឺជា​ប្រភព​ដ៏​អស្ចារ្យ​នៃ​វីតាមីន និង​សារធាតុ​រ៉ែជាពិសេស​ពួកវា​សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន B12 សេ​លេ​ញ៉ូ​ម riboflavinនិង choline ដែលមាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ការថែរក្សា​សុខភាព​និង​មុខងារ​សារពាង្គកាយ។

ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ

បងក្រួចមិនថា​ពង​ក្រួច​កូន ឬពងក្រួច​ស៊ុត​លឿងស​ធម្មតា វា​ត្រូវ​បាន​គេ​សម្គាល់ពី​​គុណសម្បត្តិ​នៃ​​ការបង្កើន​ភាពស៊ាំដល់អ្នកបរិភោគវា​។

វេជ្ជបណ្ឌិត Michael Lee ដែលជា​អ្នកជំនាញ​ខាង​អាហារ​រូប​ត្ថ​ម្ភនិង​ជា​អ្នកនិពន្ធ​សៀវភៅ "Superfoods for a Super You" បាន​ពន្យល់ថា៖«ស៊ុត​កូន សម្បូរ​ទៅដោយ​វីតាមីន C និង beta carotene ដែលជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​មាន​ឥទ្ធិពល​ជួយ​សម្អាត​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ចេញពី​ចរន្តឈាម​របស់​អ្នកនិង​គាំទ្រ​ដល់​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​របស់​អ្នក​»។

សម្បូរ​​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​

​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​អស្ចារ្យ​មួយ​នៃ​បងក្រួចកូនគឺ​​ការ​ផ្ទុក​ប្រូតេអ៊ីន​ខ្ពស់​របស់​វា​។

វេជ្ជបណ្ឌិត Emily Nguyen អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​អាហារូបត្ថម្ភ​កីឡា​និយាយថា៖ «​ប្រូតេអ៊ីន​មាន​សារៈសំខាន់​សម្រាប់​ការលូតលាស់ និង​ជួសជុល​សាច់ដុំ ហើយ​ការ​ទទួលទាន​ស៊ុត​កូនផ្ដល់នូវ​ប្រភព​ដ៏​សម្បូរបែប​នៃ​សារធាតុចិញ្ចឹម​នេះ»។

វេជ្ជបណ្ឌិតរូបនេះ​បាន​បន្ត​ថា៖ «​សម្រាប់​អ្នក​ដែល​កំពុង​ស្វែងរក​ការបង្កើន​ការទទួល​ទាន​ប្រូតេអ៊ីន​របស់​ពួកគេ ពងទាកូនបងមាន់កូន ឬ​ពងក្រួចកូន គឺ​ជា​ការបន្ថែមប្រូតេអ៊ីន​ដ៏​ល្អ​ចំពោះ​របប​អាហារ​របស់​ពួកគេ»។

គាំទ្រ​សុខភាព​ភ្នែក​

​ស៊ុត​ក្រួច​ក៏មាន​ប្រយោជន៍​សម្រាប់​សុខភាព​ភ្នែក​ផងដែរ​។វេជ្ជបណ្ឌិត Robert Kim គ្រូពេទ្យ​ឯកទេស​ជំងឺ​ភ្នែក​នៅ Vision Care Clinic កត់សម្គាល់ថា៖ «​កម្រិត​ខ្ពស់​នៃ​វីតាមីន A នៅក្នុង​ស៊ុត​ក្រួច​ជួយធ្វើ​ឱ្យប្រសើរឡើង​នូវ​ចក្ខុប្រសាទនិង​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺភ្នែកឡើងបាយ​ដោយសារតែវ័យជ្រេ»។

បង្កើន​ការរំលាយ​អាហារ​

​វេជ្ជបណ្ឌិត Sarah Johnson អ្នកឯកទេស​សុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហារបាន​លើក​ឡើង​ពី​អត្ថប្រយោជន៍​មួយ​ទៀត​ថា៖ «ស៊ុត​ក្រួច​អាចជួយ​ជំរុញ​ការរំលាយ​អាហារដោយសារ​សារធាតុចិញ្ចឹម​ដ៏​សម្បូរបែប​របស់​វា រួមទាំង​វីតាមីន B ដែល​ដើរតួ​យ៉ាងសំខាន់​ក្នុង​ដំណើរការ​មេតាបូលីស»។​

​និយាយរួមទៅ ​ការបន្ថែម​បងក្រួច​​ទៅក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំ​ថ្ងៃរបស់អ្នកអាចផ្ដ​ល់នូវ​អត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ចំពោះ​សុខភាពរាប់​ចាប់ពី​ការបង្កើន​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​ រហូតដល់​ជំនួយ​ដល់​សុខភាព​ភ្នែកនិង​បង្កើន​ការរំលាយ​អាហារ​។ ដូចដែល​​​វេជ្ជបណ្ឌិត Jane Smith បាន​និយាយ​​ថា៖ «ស៊ុត​ក្រួច​មិន​គ្រាន់តែ​ជា​អាហារ​ដ៏​ឆ្ងាញ់​នោះទេវា​គឺជា​អាហារូបត្ថម្ភ​ដែលមាន​ថាមពល​ អាចរួមចំណែក​យ៉ាងសំខាន់​ដល់​សុខភាពនិង​សុខុមាលភាព​មនុស្ស​ជាទូទៅ»៕​​

អត្ថបទពេញនិយម

ពិព័រណ៍ TAG 2024 រំពឹងទាក់ទាញអ្នកចូលចិត្តហ្គេម បច្ចេកវិទ្យា Anime និង Cosplay រាប់ពាន់នាក់ចុងសប្ដាហ៍នេះ

ចាំអង្កាល់! មកលេង «ជ្រលងបៃតងវាលពួច» ងូតទឹកជ្រោះ ជិះខ្សែរ៉ក និងគេងស្នាក់តាមជ្រលង

គួរដឹង! ៧ចំណុចសំខាន់ នៃពិធីសែនក្បាលទឹក

សិប្បករដីឥដ្ឋធ្វើតុក្កតាសន្សំលុយឡាប៊ូប៊ូផ្ទុះការគាំទ្រខ្លាំងផលិតមិនទាន់តម្រូវការ

ចង្ក្រានកែច្នៃដោយប្រើប្រេងចាស់ៗកំពុងផ្ទុះការគ្រាំទ្រ